image1 image2 image3 image4

leiding
"De ruggegraat van JongNLmaasbree"

Zoals u weet is JNM een bloeiende en uitdagende vereniging. JongNLmaasbree zijn zo'n 40 vrijwilligers actief, waarvan zo'n 20 aktief zijn als leider of leidster.

De leiding zorgt ervoor dat de leden elke week een gezellige, uitdagende of spannende bijeenkomst hebben. Tevens zorgt de leiding - naast het organiseren van de wekelijkse groepsbijeenkomsten - ervoor dat er oa ook grotere ledenactiviteiten zijn. Denk hierbij aan een groepsweekend of (deelname aan) een toernooi. Leuk detail is dat er vaak nog oud-leiding actief blijven in deze commissies! De commissies zijn er voor het organiseren van verschillende activiteiten zoals een themaweek, de bakweek, creatieve week enz. Is je interesse gewekt? Zie leiding worden? voor meer info!

Leiding Carre

Als vrijwilliger groeien in JongNL
Door maatschappelijke ontwikkelingen veranderen kinderen en volwassenen, en ook de manier waarop zij met elkaar omgaan. Jong Nederland vindt het belangrijk dat de leiding, die de wekelijkse groepsbijeenkomsten in de praktijk begeleiden, steeds blijven groeien. Daarom wordt er door het groepsbestuur goed gekeken naar de leidingindeling over de groepen. Er wordt bijvoorbeeld per groep gekeken of er voldoende ervaring ┬┤op de groep staat┬┤ en of er bijscholing nodig is.

Kaderweek
In de Herfstvakantie organiseerd het voor alle Leiding jaarlijks een Kaderweek georganiseerd. Het Groepsbestuur (GB) inventariseert op de achtergrond op welke manier JongNLmaasbree het beste kan bijdragen aan interessante cursussen & workshops met als doel kennis delen en opdoen, het uitwisselen van ervaringen etc. 

Op deze manier kunnen wij jaarlijks een passend cursusaanbod presenteren, welke prima aansluit op de behoefte van onze leiding en blijft onze leiding altijd up-to-date op het gebied van begeleiding en veiligheid. Overigens kunnen alle vrijwilligers van JNM deelnemen aan de kaderweek.