image1 image2 image3 image4

leiding worden
"Leiding worden bij JNM, is dat iets voor mij?"

Jou moeten we hebben!
Wellicht ken je ons al langer of ken je iemand die ook al langer bij JongNL actief is. Of heeft deze site je interesse gewekt? Dat komt goed uit, want we kunnen altijd hulp gebruiken! Ben jij op zoek naar avontuurlijk, gezellig en zinvol vrijwilligerswerk? Dan ben je bij JongNL aan het juiste adres, want we zoeken altijd naar goede leiders en leidsters! Uiteraard wordt je goed begleidt, een JongNL’er staat er nooit alleen voor!

Leeftijdsgroepen
JongNL kent verschillende leeftijdsgroepen. Afhankelijk van interesses en ervaring worden vrijwilligers ingezet bij een van de volgende leeftijdsgroepen:
- Maxioren   (groepen 3, 4 en 5 van de basisschool)
- Junioren     (groepen 6, 7 en 8 van de basisschool)
- Senioren    (vanaf de middelbare school).

Leiding

Als leid(st)er draai je één vaste avond avond in de week mee met je eigen groep. Ook plan je voor je groep een zomer- en een winterweekend in, een van de hoogtepuntjes van het seizoen omdat er dan ook een uitstapje kan worden gepland! Ook worden er soms een kleine commissie gevormd voor bijvoorbeeld een Bakweek, een Pionerweek, Spokentocht, Jingle-Night (kerstballendisco) ed. Dit natuurlijk op geheel vrijwillige basis. (Leuk detail is dat er vaak nog oud-leiding actief blijven in deze commissies!)

Daarnaast organiseert het leidingteam samen met de Kampstaf het grote jaarlijkse Zomerkamp. Een week in de buitenlucht bivakkeren met minimale middelen en maximale pret blijkt nog altijd de absolute klapper aan het einde van het seizoen. De voorpret in aanloop naar het Zomerkamp blijkt ieder jaar groot, want de kampen van JongNL Maasbree staan jaarlijks als een huis!

Begeleiding
JongNL Maasbree wordt door een professionele organisatie ondersteund. Jong Nederland Limburg heeft een eigen opleidings- en begeleidingsprogramma voor onze vrijwilligers. JN Limburg staan al meer dan 60 jaar borg voor een goede en betrouwbare organisatie. Het bureau van JN Limburg is gevestigd in Melick.

Waarom zou je vrijwilliger worden
Vrijwilliger kun je worden omdat:
- je ervaring opdoet in het werken met kinderen en het organiseren van activiteiten (altijd handig en staat mooi op je c.v.);
- je aansluiting vindt bij een leuke groep en je iets voor anderen kunt betekenen;
het leuk is ... je heel veel beleeft ... enz. 

Reden genoeg, toch? Is je interesse gewekt en wil je meer weten over jouw mogenlijkheden? Neem dan contact op met iemand van ons groepsbestuur of Kom s’avonds gewoon eens eens gezellig kennis maken in onze eigen Blokhut! Tot snel!