image1 image2 image3 image4

VOG: in veilige handen
"Bij JongNL Maasbree is iedereen aan de VOG!" 

vog


Terwijl provinciaal en landelijk de discussie over het verplicht aanvragen van een Verklaring Omtrend Gedrag (VOG) steeds meer aanwakkert en weer dooft, heeft JongNL Maasbree besloten niet langer op de politiek te wachten. Inmiddels is voor alle leiding een VOG aangevraagd.

JongNL Maasbree had zich al op meerdere fronten sterk gemaakt om de plaatselijke en landelijke overheden ervan te overtuigend dat een VOG toch wel echt bij een functie hoort waar mensen met minderjarige kinderen omgaan. Het belang van de preventieve werking is hierbij voor ons essetieel en al reden genoeg om de VOG's voor onde vrijwilligers aan te vragen. Mensen die een VOG geweigerd wordt, kunnen zich vanaf 2013 niet aanmelden als vrijwilliger van JongNL Maasbree.

In november 2012 heeft het bestuur van JongNL Maasbree besloten om voor alle vrijwilligers een VOG aan te vragen. Uiteraard gebeurde dit met instemming van alle betrokkenen, omdat het immers over privacy-gevoelige informatie gaat. Gelukkig gebeure dit zonder enige complicaties en was dit alles een vlotte en korte procedure. Eind december had iedereen zijn VOG ingeleverd bij de vertrouwenspersoon van JongNL Maasbree.

Er is niet alleen gescreend op het 'omgaan met kinderen' - wat de hoofdzaak is - maar ook op 'omgaan met geld en goederen' en het 'aansturen van een organisatie'. Zo is iedeeen gescreend: leiding, kookstaf en bestuur op hetgeen waar ze mede verantwordelijk voor zijn ... zorgen dat de kinderen in veilige handen zijn.

Lees hier het persbericht van JongNL Maasbree: http://jnlimburg.nl/images/PDFjes/VOGmaasbree.jpg