image1 image2 image3 image4

Nieuws

OpenDag2016 
(16 mei 2016)

Op 2e Pinksterdag vond een geslaagde open dag plaats in en om De Blokhut van JongNL Maasbree. Hoofdmoot van de ochtend was de opening van het eerste spellenbos in de gemeende Peel en Maas, achter de blokhut van van JongNL Maasbree. Deze werd geopend door wethouder Paul Sanders, oud-wethouder Wim Hermans en de jeugdleden van JongNL.

Bij het terrein aan de Kerkdijk achter de blokhut zijn spellenbordjes in het bos uitgezet en mag iedereen deze ook gebruiken, tenzij het terrein in gebruik is door Jong Nederland. De aanleg van het spellenbos en het natuurkampeerterrein wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage en medewerking van de gemeente, financiële ondersteuning van de Rabobank en de inzet van vele vrijwilligers. 

Aansluitend op de ochtend bezochten het leidingteam met de Hopman het de kampplaats in Stiphout, waar JongNL Maasbree komende Zomerkamp voor een week zal neerstrijken. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en feestelijke 2e Pinksterdag.InformatieAvond JongNLmaasbree 
(26 oktober 2016)
 

Beste ouders, sponsoren, buurtgenoten en VriendenVan Jong Nederland Maasbree,

Jong Nederland Maasbree bestaat dit jaar precies 67 jaar. Hoewel dit een respectabele leeftijd is gaan we nog lang niet met pensioen. Integendeel zelfs. We barsten van de toekomstplannen.

Zo zijn we o.a. bezig met de ontwikkeling van een natuurkampeerterrein voor de doelgroep van Jong Nederland. Dit is op de plaats van de oude trimbaan, waar vroeger heel wat inwoners van Maasbree sportieve uurtjes hebben doorgebracht. We willen dit weer enigszins herstellen en daarbij ook een wandelroute en buitenspellen ontwikkelen.

Verder hebben we een drietal kunstwerken gered, die voorheen geplaatst waren op BS de Schout en BS De Linden. Deze zijn inmiddels bij de blokhut te bewonderen

Gedurende de laatste jaren hebben we in toenemende mate vernomen dat er nog veel interesse is voor onze vereniging bij oud-leden, -leiding, -bestuursleden, ouders en anderen die onze vereniging een warm hart toedragen of ons ooit geholpen hebben. Destijds is het idee opgevat voor het oprichten van VriendenVan, een clubje extra vrijwilligers die graag wel eens mee willen helpen bij JongNL Maasbree, maar niet de tijd hebben om wekelijks mee te kunnen helpen. Omdat een goede start vanwege drukte nooit goed van de grond is gekomen, gaan we een doorstart maken: We hebben een nieuw plan opgesteld voor "VriendenVan", wat we ook tijdens de Info Avond zullen presenteren.

Om alle geïnteresseerden goed te informeren over bovenstaande ontwikkelingen, nodigt het bestuur van Jong Nederland Maasbree iedereen uit voor een InformatieAvond op maandag 23 november. Tijdens deze avond zullen we de bovenstaande plannen zoals die er liggen toelichten, eventuele vragen beantwoorden en staan we open voor ideeën en suggesties. De avond begint om 20:00 uur in De Blokhut aan de Breestraat 11 in Maasbree en zal ongeveer 1,5 uur duren. Vooraf aanmelden is niet nodig.

We hopen U allen te mogen verwelkomen op maandag 23 november aanstaande. Als u belangstelling hebt maar verhindert bent, dan kunt U contact opnemen met Frans Willems via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 077-465.3271 (ontwikkelingen natuurkampeerterrein) of naar Martijn Jacobs Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06-5167.0173 (info over VriendenVan).

Met vriendelijke groet,
Frans Willems                                               Martijn Jacobs

Voorzitter Stichtingbestuur (SB)                      Voorzitter Groepsbestuur (GB)
Stichting Jong Nederland Maasbree                 Stichting Jong Nederland Maasbree


Op dit moment bezoek je het laatste nieuws van JongNL Maasbree, onze nieuwe website! JongNL Maasbree heeft al vanaf 2002 een eigen website. Door de jaren heen is deze een aantal keren grondig aangepast, maar de basis bleef grotendeels gelijk. Nu, in 2014 lanceert JongNL Maasbree haar nieuwe website.

Nieuwsgierig hoe onze website er in 2002 uit zag? Klik hier!